'Barça broedt op deal met Manchester City en ziet Lo Celso als alternatief'

'Barça broedt op deal met Manchester City en ziet Lo Celso als alternatief'

13 juli 2023 om 09:16

FC Barcelona gaat deze zomer serieus werk maken van de komst van Bernardo Silva, meldt Mundo Deportivo. Het Spaanse medium benadrukt dat het een 'ingewikkelde operatie' wordt om de Manchester City-spelmaker in te lijven.

Trainer Xavi Hernández wil dolgraag de beschikking hebben over Silva, die in Catalonië gebombardeerd moet worden tot de spil van het elftal. Barça beseft dat het een moeilijk verhaal wordt om de 28-jarige Portugees te overtuigen. De Catalanen hebben niet dezelfde financiële middelen als City, terwijl Silvao ook lucratieve aanbiedingen uit het Midden-Oosten op zak heeft.

Barcelona heeft wel een belangrijke troef in handen: Silva zou zelf wel openstaan voor een stap naar Spanje, om daar herenigd te worden met Ilkay Gündogan. De Catalanen bekijken momenteel haalbare constructies om de Portugees aan te trekken. Naar verluidt denkt Barcelona aan huur met verplichte optie tot koop. 

Lo Celso
Mocht Silva onhaalbaar blijken, schakelt Barcelona door naar zijn alternatief. Dat is Giovani Lo Celso, die het afgelopen seizoen door Tottenham Hotspur is uitgeleend aan Villarreal CF. Xavi zou gecharmeerd zijn van de technisch begaafde Lo Celso.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - mét Rik Elfrink!