'Kluivert slaat slag in Turkije en haalt 36-jarige Champions League-winnaar'

'Kluivert slaat slag in Turkije en haalt 36-jarige Champions League-winnaar'

13-07-2023 12:54
45

Adana Demirspor is erg dichtbij de komst van de 36-jarige Nani. Dat meldt onder andere CBS Sports. Patrick Kluivert haalt daarmee een grote naam binnen als speler van zijn Turkse club.

Nani speelde als laatste club voor het Australische Melbourne Victory, maar sinds 1 juli is hij transfervrij. De Portugees speelde al eens eerder in Turkije, maar dan voor Fenerbahçe. In zijn loopbaan kwam Nani tot 112 interlands voor het Portugese elftal. Na zijn bekendste periode bij Manchester United kwam hij uit voor Fenerbahçe, Valencia, SS Lazio, Sporting Portugal, Orlando City, Venezia en als laatste dus Melbourne Victory.

De absolute glorietijden van Nani, kende hij in de Premier League. De Portugees speelde van 2007 tot 2014 voor Manchester United. In 230 wedstrijden maakte hij 41 doelpunten en gaf hij 71 assists. In die tijd begon ook zijn goede vriendschap met Cristiano Ronaldo, met wie hij bij United nog veel samenspeelde. De verwachting is dat Nani één dezer dagen zijn medische keuring bij Adana Demirspor zal ondergaan.