'Flemming kan na topseizoen in Championship de stap maken naar Sevilla en Lazio'

'Flemming kan na topseizoen in Championship de stap maken naar Sevilla en Lazio'

13-07-2023 22:53 Laatste update: 14-07-2023 12:13
32

Sevilla en Lazio Roma hebben interesse in Zian Flemming. Dat meldt De Telegraaf donderdagavond. De voormalig speler van onder meer Fortuna Sittard, PEC Zwolle, NEC en Jong Ajax maakte het afgelopen seizoen indruk in de Championship bij Millwall

Flemming was vorig seizoen goed voor vijftien doelpunten en drie assists. Daarmee wekte hij de belangstelling van Burnley, maar beide clubs zijn niet tot een akkoord gekomen. Millwall zou minimaal vijftien miljoen euro voor Flemming willen hebben. Burnley heeft maximaal tien miljoen euro geboden met enkele bonussen. Nu mengen zich ook Sevilla en Lazio Roma in de strijd om de 24-jarige aanvaller. 

Vorige zomer betaalde Millwall zo'n 1,8 miljoen euro aan Fortuna Sittard voor Flemming. Dat bedrag kan door bonussen nog altijd oplopen richting de 2,5 miljoen euro. Daarmee is de aanvaller de op één na duurste uitgaande transfer ooit van Fortuna. Op plaats één staat Mark van Bommel, die in 1999 de Limburgse club verliet voor een nieuw avontuur bij PSV. De Eindhovenaren betaalden 2,7 miljoen euro voor de middenvelder.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - mét Rik Elfrink!