Toptransfer voor Openda: RB Leipzig verbreekt transferrecord voor Belg

Toptransfer voor Openda: RB Leipzig verbreekt transferrecord voor Belg

14-07-2023 15:35 Laatste update: 15:42
27

Loïs Openda heeft zijn toptransfer naar RB Leipzig afgerond. De Bundesliga-club tast diep in de buidel voor de 23-jarige Belg, die overkomt van RC Lens.

Leipzig en Lens voerden lange en moeizame onderhandelingen over de transfer van Openda. De Duitsers wilden aanvankelijk niet verder gaan dan dertig miljoen, terwijl de Fransen liefst 45 miljoen eisten. Deze week was er sprake van een doorbraak: volgens Kicker bedraagt de transfersom 38 miljoen euro. Dat bedrag kan door bonussen nog iets oplopen.

Openda is daarmee de duurste aankoop in de clubgeschiedenis. Bij Die Roten Bullen is de Rode Duivel de opvolger van de naar Chelsea vertrokken Christopher Nkunku. Openda, die tussen 2020 en 2022 op huurbasis voor Vitesse uitkwam, tekent een contract tot medio 2028.

Lens boekt na één jaar al een grote winst op de Rode Duivel. Een jaar geleden werd ruim elf miljoen euro betaald aan Club Brugge. Openda beleefde een ijzersterk debuutseizoen in de Ligue 1. In 38 wedstrijden scoorde hij 21 keer. Het deed Leipzig ertoe besluiten het transferrecord te verbreken.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Dirk Kuyt!