'Tavsan staat voor Serie A-transfer: NEC ontvangt fraaie transfersom'

'Tavsan staat voor Serie A-transfer: NEC ontvangt fraaie transfersom'

15-07-2023 17:44
38

Elayis Tavsan heeft zijn gewenste transfer te pakken. De 22-jarige aanvaller gaat NEC verruilen voor Hellas Verona, meldt de Gelderlander. De Nijmegenaren ontvangen ongeveer één miljoen euro, plus 500.000 euro aan mogelijke bonussen.

In navolging van Italiaanse media meldt ook de Gelderlander dat Tavsan begin volgende week op het vliegtuig stapt om zijn transfer af te ronden. Naast de transfersom heeft NEC ook een doorverkooppercentage van twintig procent bedongen. Doordat de buitenspeler nog maar één jaar vastligt in De Goffert, moest de Gelderse club wel de oorspronkelijke vraagprijs van drie miljoen laten varen. 

Tavsan kwam in 2020 over van Sparta. Het afgelopen seizoen was hij in 35 officiële duels goed voor vier goals en vijf assists. De geboren Rotterdammer vertelde eerder op de dag al dat hij een stap wilde maken. "Ik heb hier heel mooie, en ook wat mindere, dingen meegemaakt, maar ik heb het altijd naar mijn zin gehad. Ik ben ambitieus en op een gegeven moment moet je verder kijken", liet hij weten. 

Hellas Verona wist zich afgelopen seizoen nipt te handhaven in de Serie A door als zeventiende te eindigen. Tavsan wordt onder meer ploeggenoot van Cyril Ngonge.