'Europa League-winnaar Rekik verlaat Sevilla voor grote geld in Saudi-Arabië'

'Europa League-winnaar Rekik verlaat Sevilla voor grote geld in Saudi-Arabië'

17-07-2023 14:55
60

Karim Rekik stapt op het vliegtuig naar Saudi-Arabië. Al Ettifaq, de club van trainer Steven Gerrard, gaat de Nederlandse verdediger overnemen van Sevilla.

Al Ettifaq staat 'op het punt' om Rekik te contracteren, meldt Fabrizio Romano maandag. De ambitieuze club uit Saudi-Arabië nadert een akkoord met Sevilla, terwijl Rekik graag de overstap wil maken. Het is alleen nog wachten op groen licht van de betrokken partijen. Rekik is al aangemeld voor een medische keuring.

De 28-jarige Rekik speelde eerder voor Manchester City, Portsmouth, Blackburn Rovers, PSV, Olympique Marseille en Hertha BSC. Sinds oktober 2020 draagt hij het shirt van Sevilla, waarmee hij eind mei de Europa League won. In Andalusië ligt de verdediger nog twee jaar vast.

Al Ettifaq betaalt een onbekende transfersom voor de viervoudig Oranje-international. De Saudische club kreeg naamsbekendheid door de aanstelling van Steven Gerrard. Het Liverpool-icoon tekende deze maand voor twee seizoenen bij Al Ettifaq. Ook Amin Younes (ex-Ajax en -FC Utrecht) staat er onder contract.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Dirk Kuyt!