Cristiano Ronaldo wijst naar Eredivisie en gooit deur voor Europa dicht

Cristiano Ronaldo wijst naar Eredivisie en gooit deur voor Europa dicht

18 juli 2023 om 07:38

Cristiano Ronaldo gooit de deur voor een terugkeer naar het Europese voetbal dicht. De Portugese ster slaat de Saudische competitie nu al hoger aan dan de Amerikaanse MLS, maar ook de Eredivisie en de Turkse Süper Lig moeten volgens hem vrezen.

Na een 5-0 oefennederlaag van Al Nassr tegen Celta de Vigo nam Ronaldo geen blad voor de mond. Hij ging onder meer in op de komst van de vele sterren naar het land. "Ik heb de deur naar Saudi-Arabië geopend. Nu volgen alle spelers. Mijn keuze om hier te gaan spelen was cruciaal om meer topspelers te kunnen halen. Dat is een feit. Toen ik naar Juventus ging was de Serie A zo goed als dood, maar toen werd het nieuw leven ingeblazen. Waar Cristiano gaat, wekt hij interesse op."

Ronaldo verwacht dat veel grote spelers zijn voorbeeld volgen. "Binnen een jaar maken steeds meer topspelers de overstap naar Saudi-Arabië", voorspelt de aanvaller. "Deze competitie zal op korte termijn de Nederlandse en Turkse competitie voorbij streven. En de Saudische competitie is nu al beter dan de MLS. Ik weet honderd procent zeker dat ik niet terugkeer naar een Europese club. Ik ben 38 jaar, maar het Europese voetbal heeft ook veel kwaliteit ingeleverd. De enige competitie die ertoe doet is de Premier League."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Dirk Kuyt!