Bosz waarschuwt PSV-spelers: 'Wie daar geen begrip voor heeft? Wegwezen'

Bosz waarschuwt PSV-spelers: 'Wie daar geen begrip voor heeft? Wegwezen'

19-07-2023 08:09
150

Peter Bosz heeft van Nederlands weer de voertaal gemaakt bij PSV. De voorbije jaren werd er nog Engels gesproken in de Eindhovense kleedkamer.

"Ik wist dat ze in de voorbije seizoen bij PSV Engels hebben gesproken, maar ik kwam er in het begin al snel achter dat een deel van de buitenlandse spelers goed Nederlands kan verstaan", zegt Bosz tegen Voetbal International. "Iemand als Olivier Boscagli geeft aan dat hij het Nederlands begrijpt als ik niet te snel praat. Een speler als Ibrahim Sangaré weer niet, maar hij kan ook geen Engels. En daarop zie je bijvoorbeeld dat een jonge speler als Johan Bakayoko zichzelf opwerpt als tolk richting hem, maar ook richting bijvoorbeeld Walter Benitez."

Bosz wil gaan werken met een selectie van twintig veldspelers plus drie keepers. Hij heeft een heldere boodschap voor mogelijke dwarsliggers. "Als trainer kan ik niet iedereen laten spelen en wie er geen begrip voor heeft dat dit een teamsport is? Wegwezen", stelt hij in het Eindhovens Dagblad. "Ik werk bij voorkeur met een kleine selectie, want als jongens geen perspectief hebben gaan ze achter aan de kar hangen en kunnen ze soms vervelend doen. Ze geven soms niet alles meer op de training om beter te worden. Dat is het laatste wat je kunt gebruiken."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Emile Schelvis!