Wormuth duikt na Groningen-exit op in Indonesië voor verrassende klus

Wormuth duikt na Groningen-exit op in Indonesië voor verrassende klus

23-07-2023 18:39 Laatste update: 18:41
84

Frank Wormuth heeft een nieuwe en verrassende job gevonden. De oud-trainer van Heracles Almelo en FC Groningen gaat aan de slag als adviseur van het Onder 17-team van Indonesië.

Bij de Indonesische voetbalbond heeft Wormuth in de eerste instantie een contract voor vier maanden getekend, tot november. Dan vindt het WK onder 17 namelijk plaats in het Aziatische land. Met Wormuth als adviseur hoopt Indonesië een kwaliteitsimpuls te geven aan zijn O17-elftal, zo klinkt het.

Wormuth krijgt de taak om een trainersteam te vormen, trainingsmodules voor te bereiden en verschillende zaken te monitoren en evalueren bij Indonesië O17. "De aanstelling van Frank is ook gebaseerd op onze plannen voor het beleggen van een trainingskamp en het spelen van oefenduels in Duitsland", zegt bondsvoorzitter Erick Thohir. "Ik geloof dat Frans netwerk in Duitsland ons veel zal helpen bij het smeden van de ploeg en het coachingsteam."

Vanaf november 2022 was Wormuth werkloos, nadat hij werd ontslagen bij FC Groningen. Enkele maanden eerder moest hij het veld ook ruimen bij Heracles. Nu kiest de Duitse coach dus voor een in de eerste instantie kortstondige klus in Indonesië.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Edwin Winkels & Daniel Reyes!