'Ajax aast op Mislintat-aankoop van VfB Stuttgart en legt contact'

'Ajax aast op Mislintat-aankoop van VfB Stuttgart en legt contact'

24-07-2023 09:46
67

Ajax denkt in de zoektocht naar een nieuwe spits aan Serhou Guirassy. Volgens Kicker heeft directeur voetbalzaken Sven Mislintat contact opgenomen met het management van de 27-jarige Guineeër, die in Frankrijk is geboren.

Mislintat kent Guirassy goed. Hij haalde de 1.87 meter lange aanvaller een jaar geleden op huurbasis naar VfB Stuttgart. De Bundesliga-club lichtte deze zomer een optie tot koop van negen miljoen euro, waardoor hij tot medio 2026 vastligt. Toch is het de vraag hoelang Guirassy te bewonderen valt in de MHPArena. Door een transferclausule kan hij deze zomer vertrekken voor een bedrag tussen de vijftien en twintig miljoen.

Guirassy speelde het afgelopen seizoen 28 duels voor Stuttgart. Daarin scoorde hij veertien keer en gaf hij twee assists. Bij Ajax zou hij de concurrentie kunnen aangaan met Brian Brobbey. Of de Eredivisie-topclub kans van slagen heeft, is wel zeer de vraag. Guirassy lijkt voorlopig niet in te gaan op de avances uit Amsterdam, stelt Kicker. Hij droomt namelijk van een transfer naar de Premier League.

Guirassy beleefde zijn doorbraak bij Stade Laval. Via Lille en Auxerre kwam de fysiek sterke spits in 2016 terecht bij FC Köln, dat hem drie jaar later voor zes miljoen euro verkocht aan Amiens. Daar maakte hij zoveel indruk dat Stade Rennes een jaar later al vijftien miljoen betaalde.

Mocht Guirassy vertrekken, dan hebben Die Schwaben overigens Vangelis Pavlidis op het oog als vervanger. Kicker denkt dat de Griekse spits van AZ meer dan tien miljoen euro moet kosten.