Volendam ontkent poging Eiting om transfer te forceren: 'Medische redenen'

Volendam ontkent poging Eiting om transfer te forceren: 'Medische redenen'

24-07-2023 12:56
33

FC Volendam verwacht Carel Eiting dinsdag weer op de club. De 25-jarige middenvelder wil naar FC Twente en meldde zich zaterdag ziek voor het oefenduel met KV Kortrijk. Dat werd gezien als een poging om een transfer te forceren, maar trainer Matthias Kohler spreekt dat tegen.

"Ik heb Carel gesproken. Hij is er niet om medische redenen. Meer kan ik daar niet over zeggen in verband met zijn privacy", zegt Kohler tegen het Noordhollands Dagblad. Hij verwacht de controleur dinsdag dus weer terug. Toch is de kans nog altijd groot dat Eiting zijn laatste duel voor FC Volendam al heeft gespeeld. De Noord-Hollanders zijn in gesprek met FC Twente over een transfer.

Beide clubs hopen tot een oplossing te komen, maar de transfersom blijft vooralsnog een struikelblok, stelt het NHD. De ex-Ajacied, die persoonlijk al rond zou zijn met de Tukkers, is teleurgesteld dat Volendam een optie in zijn contract heeft gelicht om sterker te staan in de onderhandelingen. Een eerste bod van vier ton uit Enschede werd als een belediging opgevat. De vraagprijs bedraagt 2,4 à 2,8 miljoen.

Volendam houdt desondanks rekening met een vertrek van Eiting, en ook Xavier Mbuyamba. De lijstjes met potentiële opvolgers liggen klaar. Voor een andere positie is al versterking op komst. "We hopen deze week een nieuwe speler, een aanvaller, te kunnen presenteren", stelt Kohler.