Feyenoord sluit huurdeal met Excelsior: 'Hij was vastberaden voor ons te kiezen'

Feyenoord sluit huurdeal met Excelsior: 'Hij was vastberaden voor ons te kiezen'

25-07-2023 10:43
17

Feyenoord stalt Mimeirhel Benita het komende seizoen bij Excelsior. De negentienjarige vleugelverdediger wordt voor één seizoen verhuurd, zonder optie tot koop.

Benita staat bij Feyenoord nog tot medio 2025 onder contract en keert na het seizoen terug in Rotterdam-Zuid. "Met Mimeirhel Benita halen we een talentvolle back binnen die goed past in het moderne voetbal. Met zijn drive is hij een jongen die het vermogen heeft om de rechterkant te bespelen. Hij was vastberaden om voor ons te kiezen om komend seizoen speelminuten af te gaan dwingen in de Eredivisie", zegt Niels van Duinen, technisch manager bij Excelsior, op de clubsite.

"Excelsior is een mooie club en ook in Rotterdam, dus de keuze voor mij niet moeilijk", vertelt Benita, die in Kralingen voormalig Feyenoorder Noah Naujoks en medehuurling Lennard Hartjes treft. "Zij waren ook positief over Excelsior, de staf en de selectie en dat maakte de keuze alleen maar makkelijker. Ik wil mezelf bij Excelsior verder ontwikkelen door hopelijk veel minuten te maken in de Eredivisie."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Edwin Winkels & Daniel Reyes!