'Feyenoord en Excelsior vinden elkaar weer: kale huur zonder optie tot koop'

'Feyenoord en Excelsior vinden elkaar weer: kale huur zonder optie tot koop'

24-07-2023 21:40
22

Feyenoord staat op het punt weer een talentvolle speler te stallen bij Excelsior. De negentienjarige Mimeirhel Benita verhuist binnen Rotterdam, melden Voetbal International, RTV Rijnmond en 1908.

Excelsior huurt Benita tot het einde van het seizoen van Feyenoord, zonder koopoptie. Hij sluit dinsdag meteen aan bij het trainingskamp van de Kralingers in Delden. Naar verluidt waren ook SC Cambuur en Willem II in de markt voor de talentvolle rechtsback, maar het perspectief om minuten te maken in de Eredivisie speelde een belangrijke rol. Bij Excelsior gaat Benita de concurrentiestrijd aan met Siebe Horemans.

Benita kwam vorig seizoen twee keer in actie voor Feyenoord. Arne Slot gaf hem minuten in de Eredivisie-wedstrijden tegen Go Ahead Eagles (3-4 winst) en Sparta (3-0 winst). Hij staat nog twee jaar onder contract in De Kuip. Excelsior versterkte zich eerder met Kik Pierie, Arthur Zagre, Casper Widell, Derensili Sanches en Lennard Hartjes. Laatstgenoemde wordt eveneens gehuurd van Feyenoord.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Edwin Winkels & Daniel Reyes!