'Volendam wijst bod op Mbuyamba af, Sampdoria laat oog vallen op AZ-verdediger'

'Volendam wijst bod op Mbuyamba af, Sampdoria laat oog vallen op AZ-verdediger'

25-07-2023 19:54 Laatste update: 19:57
43

FC Volendam heeft het bod van 1,6 miljoen euro op Xavier Mbuyamba afgewezen, meldt Voetbal International dinsdag. Sampdoria had de verdediger graag over willen nemen, alleen vindt de club uit Volendam het bedrag te laag. 

De Palingboeren hadden via bonussen nog een hoger bedrag kunnen krijgen. Daarvoor moet Sampdoria mét Mbuyamba promoveren naar de Serie A. Het afgelopen seizoen degradeerde het team van trainer Andrea Pirlo naar de Serie B.

Mocht de deal in een later stadium niet doorgaan, hebben de Italianen een andere centrumverdediger uit de Eredivisie op het oog: Pantelis Hatzidiakos. De 26-jarige Griek heeft bij AZ nog een contract tot medio 2024. Hij zou open staan voor een transfer naar het buitenland. "Maar dan moet er iets komen waar we allebei beter van worden", zei hij. Hatzidiakos zou het niet erg vinden om zijn contract in Alkmaar te verlengen. 

AZ had eerder deze transferperiode ook al interesse getoond in Mbuyamba. Concreet is het nooit geworden. De Alkmaarders contracteerden eerder deze week Alexandre Penetra. De verdediger kwam over van het Portugese FC Famalicão.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Mahmoud El Boustati!