Reijnders brengt met rugnummer ode aan Nederlandse legende: 'Kon 6 niet kiezen'

Reijnders brengt met rugnummer ode aan Nederlandse legende: 'Kon 6 niet kiezen'

26-07-2023 10:25
40

Tijjani Reijnders gaat met rugnummer 14 spelen bij AC Milan, een ode aan Johan Cruijff. De middenvelder had graag een ander nummer op zijn rug gedragen, vertelt hij in gesprek met La Gazzetta dello Sport. Zijn favoriete rugnummer is echter geen optie voor de Milanezen.

"Ik wilde graag rugnummer 6, dat is mijn favoriet en ik speelde er ook mee in Nederland", vertelt Reijnders over zijn keuze. "Bij AC Milan kan je die alleen niet kiezen, vanwege Marco Baresi. Voor hem is dat shirt voor altijd gereserveerd. Daarom heb ik nummer 14 gekozen vanwege Cruijff. Ik dacht er meteen aan. Het leek mij een logische keuze." Reijnders maakte onlangs zijn debuut voor Milan, in een oefenduel met Real Madrid.

Naast Cruijff, is Reijnders er natuurlijk van bewust dat er ook Nederlandse legendes zijn die in Milaan hebben gespeeld. De middenvelder droomt ervan dezelfde glorietijden mee te maken als die grote voetballers. "De Champions League winnen en kampioen worden hier, daar droom je altijd van. Vroeger deed ik dat al toen ik AC Milan op televisie zag. Dat ik nu ook daadwerkelijk voor die club mag spelen maakt me apetrots."