PSV komt met bevestiging: aankoop van 12 miljoen trekt transfervrij naar Duitsland

PSV komt met bevestiging: aankoop van 12 miljoen trekt transfervrij naar Duitsland

26-07-2023 16:43
121

Timo Baumgartl heeft de deur bij PSV definitief achter zich dicht getrokken. Dat melden de Eindhovenaren in een statement. De Duitse centrumverdediger werd vier jaar geleden voor twaalf miljoen euro gehaald, maar vertrekt nu transfervrij naar Schalke 04.

Baumgartl trekt daarmee terug naar de Duitse competitie. Hij maakte in 2019 de overstap van VfB Stuttgart, maar gaat nu met Schalke de tweede Bundesliga in. De Eindhovenaren laten Baumgartl transfervrij vertrekken, maar door bonussen kan de club toch nog wat krijgen voor de Duitser. Afgelopen twee seizoenen werd Baumgartl verhuurd aan Union Berlin.

In zijn eerste jaar bij PSV kreeg Baumgartl nog een basisplaats onder toenmalig trainer Mark van Bommel. Later kwam hij op de bank terecht en speelde hij geen rol van betekenis meer. Baumgartl wilde eerst na zijn periodes bij Union Berlin terugkeren bij PSV om voor zijn plek te vechten. Uiteindelijk maakte hij toch de keuze om Eindhoven achter zich te laten.

Het vertrek van Baumgartl moet ruimte opleveren in het salarishuis, zodat PSV kan denken aan de komst van Davinson Sanchez, die nog steeds gewild is door de club. De Duitser speelde uiteindelijk 36 officiële duels voor de Eindhovenaren.