Bassey reageert op transfer naar Fulham

Bassey reageert na transfer: 'Hoefde niet lang na te denken over Fulham'

28 juli om 20:40

Calvin Bassey is erg blij met zijn overstap van naar Fulham. De verdediger, die Ajax 22,5 miljoen euro oplevert, hoefde niet lang na te denken toen de club uit Londen zich voor hem meldde. 

De transfer van Bassey werd vrijdagavond beklonken. De verdediger is momenteel in de Verenigde Staten, waar de club een oefencampagne afwerkt richting het nieuwe seizoen. Daar sprak hij via de officiële kanalen voor het eerst als speler van The Cottagers. "Ik weet hoe groot de club Fulham is. Ze hebben altijd uitstekende spelers gehad. Ze spelen in de Premier League, de beste competitie ter wereld. Ik hoefde er dan ook niet lang over na te denken. 

"Het is ook nog eens een club uit Londen, het dus sowieso een plus om naar huis te gaan" vervolgt Bassey, die geboren werd in Italië maar opgroeide in Engeland. "Ik ben blij dat het nu allemaal afgerond is en ik me kan focussen op voetbal en om het team verder te helpen na het afgelopen seizoen, toen ze het fantastisch hebben gedaan."

Waar de 23-jarige Bassey enthousiast is, geldt dat ook voor Fulham-eigenaar Tony Khan. "Hij is een jonge en veelzijdige verdediger. Calvin was een topdoelwit, dus we zijn blij dat hij zich voor de lange termijn aan Fulham heeft verbonden. We kijken ernaar uit om hem vooruitgang te zien boeken." Bassey tekent op Craven Cottage een contract voor vier jaar, met een optie voor nog een jaar. Hij zal rugnummer drie krijgen en wordt collega-verdediger van voormalig Ajax-speler Kenny Tete.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Gill Swerts!