Stuntelende Rulli eist negatieve hoofdrol op tijdens pijnlijke nederlaag voor Ajax

Stuntelende Rulli eist negatieve hoofdrol op tijdens pijnlijke nederlaag voor Ajax

29-07-2023 16:54 Laatste update: 16:58
399

Ajax is zaterdagmiddag op pijnlijke wijze onderuit gegaan tegen FC Augsburg: 3-1. Géronimo Rulli ging bij alle drie de treffers niet vrijuit, terwijl de Amsterdammers ook op offensief vlak een povere indruk maakte. 

Ajax begon redelijk tegen Bundesliga-club Augsburg, dat onlangs nog verloor van PSV. De Amsterdammers hadden veelvuldig de bal, zonder daarbij al te grote kansen af te dwingen. Na een halfuur spelen had het raak moeten zijn. Brian Brobbey, die een voorhoede vormde met Mohamed Daramy en aanvoerder Steven Bergwijn, miste een gigantische kans. 

Kort daarna ging het mis. Rulli liet een op het oog totaal ongevaarlijke bal zomaar uit zijn handen glippen, waardoor Augsburg op voorsprong kwam. De Duitsers hadden daarvoor ook al prima kansen, ware het niet dat Jorrel Hato een aantal keer uitstekend ingreep. 

De ploeg van trainer Maurice Steijn kwam na rust op gelijke hoogte. Brobbey versierde een strafschop en schoot binnen. Het bleek echter geen voorbode voor meer. In het restant van de wedstrijd maakte Ajax, en in het bijzonder Rulli, een zeer povere indruk. De Argentijnse doelman zag er bij de 2-1 van Sven Michel niet lekker uit, en veroorzaakte even later een strafschop waaruit Augsburg de 3-1 maakte. 

Zodoende verliest Ajax, net als op 22 juli tegen Anderlecht (3-0 nederlaag) een wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De nummer drie van het afgelopen Eredivisie-seizoen lijkt te snakken naar nieuwe versterkingen, vooral voor de achterhoede.