Al Jazira bevestigt transfer: De Boer haalt landgenoot op uit Spanje

Al Jazira bevestigt transfer: De Boer haalt landgenoot op uit Spanje

30-07-2023 13:27
14

Het Al Jazira van coach Frank de Boer heeft zich definitief versterkt met Karim Rekik. De 28-jarige verdediger komt over van Sevilla, zo maakt de club uit de Verenigde Arabische Emiraten zondag bekend.

Naar verluidt ontvangen de Spanjaarden zo'n vier miljoen euro. De rol van Rekik was het afgelopen seizoen beperkt. Hij speelde zestien duels in La Liga, waarvan vijftien als basisspeler. Daarnaast kwam de viervoudig Oranje-international twee keer als invaller in actie in de Europa League, waaronder in de gewonnen finale tegen AS Roma. 

Rekik was sinds 2020 actief bij Sevilla. Eerder kwam hij uit voor Manchester City, Portsmouth, Blackburn Rovers, PSV, Olympique Marseille en Hertha BSC. Bij de Eindhovenaren beleefde Rekik zijn beste periode. In 2015 werd hij landskampioen met PSV.

Voor De Boer en Al Jazira is Rekik de derde aanwinst die deze zomer in Europa wordt opgepikt. Eerder werden de Spaanse spelmaker Alejandro Pozuelo (Konyaspor) en vleugelaanvaller Neeskens Kabano (Fulham) aangetrokken.