Italiaanse media: Karlsson op pole position om Champions League-club te versterken

Italiaanse media: Karlsson op pole position om Champions League-club te versterken

31-07-2023 11:12 Laatste update: 13:39
174

Jesper Karlsson staat op dit moment bovenaan de lijst van SS Lazio als versterking voor de aanval. Dat meldt Corriere dello Sport. De aanvaller van AZ moet naar verluidt rond de vijftien miljoen euro kosten, plus bonussen.

Eerder werd Callum Hudson-Odoi van Chelsea genoemd als de belangrijkste kandidaat voor de vleugelpositie in Rome, maar de Engelsman trekt waarschijnlijk naar Fulham. Karlsson is daardoor naar de top van de lijst geschoven. Er zijn niet veel andere kandidaten, waardoor de Zweed de beste optie is. De gesprekken met zijn entourage zijn nieuw leven ingeblazen nadat het een maand stil was rond een mogelijke transfer.

Karlsson maakte indruk op trainer Maurizio Sarri tijdens het tweeluik van AZ tegen Lazio in de Conference League. De Italiaanse trainer noteerde direct zijn naam voor komend seizoen. De Romeinen eindigden vorig jaar tweede in de Serie A, waardoor ze komend seizoen Champions League spelen. Het contract van Karlsson loopt tot 2026 en AZ eist een transfersom van sowieso meer dan vijftien miljoen euro.