'Heerenveen gaat transfermarkt op: nieuwe spits én FC Utrecht-keeper op lijst'

'Heerenveen gaat transfermarkt op: nieuwe spits én FC Utrecht-keeper op lijst'

31-07-2023 18:55
63

SC Heerenveen wil doorpakken na het vertrek van Milan van Ewijk en de komst van opvolger Denzel Hall. Ion Nicolaescu (Beitar Jerusalem) en Fabian de Keijzer (FC Utrecht) staan op de nominatie om naar het Abe Lenstra Stadion te komen.

Heerenveen verkocht vorige week Van Ewijk aan Coventry City. Niet voor vier miljoen euro, zoals aanvankelijk werd gemeld, maar volgens de Leeuwarder Courant voor zo'n zes miljoen. Dat bedrag komt in z'n geheel binnen als Coventry met Van Ewijk in de gelederen promoveert naar de Premier League.

Wedden

Meer odds

Met de vrijgekomen miljoenen wil Heerenveen de markt op, maar de Friezen gaan voorzichtig te werk. Nicolaescu is een speler die de clubleiding wel heeft overtuigd. Met de 24-jarige spits uit Moldavië ligt er een akkoord op hoofdlijnen, maar Beitar Jerusalem stribbelt nog tegen wat betreft de transfersom.

Verder staat De Keijzer op de lijst in Heerenveen. De 23-jarige doelman wil FC Utrecht verlaten na de komst van Vasilios Barkas en zou de vertrokken Xavier Mous kunnen vervangen, terwijl het nog niet zeker is of Andries Noppert blijft.

"Na het vertrek van Milan is er iets meer mogelijk", verklaart directeur Ferry de Haan (foto) in gesprek met de Leeuwarder Courant. "We willen echter alleen spelers halen van wie we overtuigd zijn dat ze iets toevoegen aan onze selectie. En is dat niet het geval? Dan moeten we geduldig zijn en iets langer wachten."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Gill Swerts!