Heerenveen heeft opvolger Van Ewijk binnen: 'We konden snel doorschakelen'

Heerenveen heeft opvolger Van Ewijk binnen: 'We konden snel doorschakelen'

31-07-2023 16:54 Laatste update: 17:00
56

SC Heerenveen heeft Denzel Hall officieel gepresenteerd. De 22-jarige verdediger komt over van Feyenoord, dat hem het afgelopen seizoen verhuurde aan ADO Den Haag. Hall gaat bij de club uit Friesland spelen met rugnummer twee en tekent voor vier seizoenen.

"Na het vertrek van Milan (Van Ewijk red.) hebben we snel kunnen doorschakelen", aldus algemeen directeur Ferry de Haan op de clubsite. "Denzel is een rechter vleugelverdediger maar kan ook op andere posities in de verdediging uit de voeten. Het is een speler met veel snelheid en drive. Bovendien wil hij graag in zichzelf investeren om hier een betere voetballer te worden. We denken dat hij zich hier de komende seizoenen uitstekend verder kan ontwikkelen."

Op de clubsite van Feyenoord reageerde Hall op zijn transfer naar Heerenveen. "Ik kijk met een enorm trots gevoel terug op al die jaren dat ik bij Feyenoord in de jeugdopleiding heb gespeeld en onderdeel heb mogen uitmaken van Feyenoord 1. Ik koester alle mooie momenten die ik bij de club heb meegemaakt en wil iedereen daarvoor bedanken."

In januari 2022 maakte Hall zijn debuut in het profvoetbal in het shirt van Feyenoord. Vorig seizoen kwam hij uit voor ADO. In Den Haag speelde de verdediger in totaal 32 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.