Verdachte van overval op Tadic ontkent: 'Zijn tweelingbroer heeft hetzelfde dna'

Verdachte van overval op Tadic ontkent: 'Zijn tweelingbroer heeft hetzelfde dna'

31-07-2023 19:52
79

De tweede verdachte die woensdag terecht staat voor zowel geweldpleging als poging tot diefstal bij Dusan Tadic in juli 2022 ontkent alles, ondanks dat zijn dna is aangetroffen. Dat laat de advocaat van Mohammed F., Niek Hendriksen, weten aan het Algemeen Dagblad.

De vraag 'als het niet om diefstal ging, wat was dan het doel van de aanval?' hoeft volgens de advocaat niet aan Mohammed F. gesteld te worden. "Mijn cliënt ontkent dat hij erbij was." Bijzonder is dat er op een gevonden sigarettenbeuk bij het huis van Tadic dna van Mohammed F. Is aangetroffen. Volgens Hendriksen ontkent zijn cliënt dat dit het dna van hem is. "Hij heeft het zelf niet met zoveel woorden gezegd, maar er is maar één iemand die hetzelfde dna heeft en dat is zijn tweelingbroer", aldus Hendriksen. "Die weigert echter zijn dna af te staan en justitie kan hem niet dwingen, omdat hij geen verdachte is."

Wedden

Meer odds

In de nacht van 27 op 28 juli werd Tadic opgewacht nadat hij uit eten was geweest in Amsterdam-Zuid. Toen de voormalig Ajacied zijn auto parkeerde, stonden er plotseling twee mannen die het op hem hadden gemunt. Vermoedelijk ging het om een duur horloge dat Tadic droeg. De middenvelder annex aanvaller besloot vervolgens om weg te rennen.