Vertrouwen in 'bouwer' Steijn: 'Ik denk dat Ajax dat nu nodig heeft'

Vertrouwen in 'bouwer' Steijn: 'Ik denk dat Ajax dat nu nodig heeft'

01-08-2023 08:14
108

Gertjan Verbeek denkt dat Ajax behoefte heeft aan een type Maurice Steijn. Wel houdt hij een slag om de arm of de 49-jarige Hagenaar daadwerkelijk een succes wordt in Amsterdam.

"Wat Steijn tot de perfecte trainer voor Ajax maakt? Het moet natuurlijk nog blijken of hij de perfecte trainer is voor Ajax", reageert Verbeek in gesprek met Nieuwe Revu. De nieuwe trainer staat voor een grote uitdaging na het vertrek van bepalende spelers als Daley Blind, Jurriën Timber en Dusan Tadic.

Wedden

Meer odds

"Als je kijkt naar Steijns verleden, dan heeft hij het bij VVV en Sparta goed gedaan", vertelt Verbeek. "Voordat hij kwam, had VVV moeite om in de Eerste Divisie overeind te blijven. Steijn ging bouwen en daarna promoveerden ze. Bij Sparta heeft hij van een ploeg die bijna degradeerde, een team gemaakt dat bijna Europees voetbal haalde. Steijn is dus een bouwer en ik denk dat Ajax nu ook een bouwer nodig heeft."

Verbeek draagt nog een argument aan. "Hij zit al heel lang in het vak en dat heeft hij voor op een Heitinga of een Van Nistelrooij, die nog maar kortstondig bezig zijn. Steijn heeft veel ervaring, maar wel op een lager niveau. De absolute top heeft hij nog niet getraind en die heeft hij als speler ook niet gehaald. Dat is wel een nadeel, maar qua leidinggeven heeft hij veel sterke bagage. Daarmee loopt hij voor op anderen."

"De keren dat ik hem ben tegengekomen, maakte hij op mij een rustige indruk", oordeelt Verbeek. "Hij heeft de controle en is een prettig iemand in de omgang. Daarnaast is hij niet defensief, hij durft wel wat te zeggen, hij heeft een duidelijke mening."