'Ajax lijkt helemaal los: ook Maatsen op verlanglijstje in Amsterdam'

'Ajax lijkt los op transfermarkt: Maatsen op lijstje, optimisme over Sutalo'

1 augustus 2023 om 21:45
Laatste update: 1 augustus 2023 om 23:33

Sven Mislintat drukt het gaspedaal in bij Ajax. De transfer van Josip Sutalo komt steeds dichterbij en Ajax wil ook voor de linksbackpositie nog een versterking halen. Daarvoor is Ian Maatsen van Chelsea in beeld, meldt Voetbal International.

Ondanks de lovende woorden van Chelsea-manager Mauricio Pochettino over Maatsen, lijkt het er toch op dat de 21-jarige verdediger gaat vertrekken. Burnley lijkt de beste papieren te hebben. Met die club promoveerde hij afgelopen seizoen naar de Premier League. Ajax volgt de verrichtingen rond Maatsen intensief en met bovengemiddelde interesse.

Pochettino liet zich tijdens de voorbereiding meerdere malen positief uit over de ontwikkeling van Maatsen. "Dit is nou een speler waar we veel potentie in zien. Ik ben heel erg blij met hem en hij is absoluut onderdeel van mijn plannen", vertelde de Argentijnse trainer op de clubwebsite van The Blues.

Sutalo
Wat betreft Sutalo heerst er optimisme bij de Ajax-leiding. Sven Mislintat is in Kroatië geweest en de deal lijkt de Amsterdamse kant op te gaan vallen. Dinamo Zagreb doet er alleen alles aan om de transfer te vertragen. De Kroaten willen de groepsfase van de Champions League halen en daarom komen alle sterspelers van pas. Tot 15 augustus wil Dinamo Zagreb liever niemand verkopen. Ook Feyenoord heeft hier last in de jacht op Luka Ivanusec.

Eerder werd melding gemaakt van de interesse van Napoli en Fiorentina in de strijd om Sutalo. De Italiaanse clubs lijken inmiddels afgehaakt. De transfersom die Ajax gaat betalen voor Sutalo is nog niet bekend, maar er gaan bedragen van ruim twintig miljoen euro rond.