Duitse media: Ajax dient schriftelijk voorstel in, Stuttgart stribbelt tegen

Duitse media: Ajax dient schriftelijk voorstel in, Stuttgart stribbelt tegen

02-08-2023 13:27
110

VfB Stuttgart heeft al een bod ontvangen van Ajax voor Hiroki Ito. Dat meldt de Duitse tak van Sky Sport. De Bundesliga-club is echter niet happig op een vertrek van de 24-jarige Japanner.

Volgens de omroep diende Ajax schriftelijk een voorstel in van twaalf miljoen euro. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat haalde Ito in 2021 naar Die Schwaben en is een groot fan. Het wordt desondanks nog een flinke opgave om de linker centrale verdediger in te lijven. Stuttgart rekent komend seizoen gewoon op hem en 'wil hem onder geen beding laten gaan'. Ook Kicker stelt dat Stuttgart hem niet wil opgeven.

Wedden

Meer odds

Ito ligt nog tot medio 2025 vast in de MHPArena. Bovendien staat er geen transferclausule in zijn contract. Voetbal International repte eerder op de dag nog over een geschat prijskaartje van vijftien miljoen. De Telegraaf schreef dat Ajax voor de zekerheid ook andere opties in kaart brengt.

Overigens komt Sky ook met meer info over de transfer van Diant Ramaj naar Ajax. Eintracht Frankfurt zou een vaste som van vijf miljoen euro ontvangen. De sluitpost is al in Amsterdam om de medische keuring te ondergaan.