'Ajax en Stuttgart in contact over Ito: Japanner ziet stap naar Amsterdam zitten'

'Ajax en Stuttgart in contact over Ito: Japanner ziet stap naar Amsterdam zitten'

02-08-2023 10:35 Laatste update: 10:39
113

Ajax heeft inmiddels contact gelegd met VfB Stuttgart over de eventuele transfer van Hiroki Ito. Dat meldt Voetbal International, nadat De Telegraaf eerder al melding maakte van de Amsterdamse interesse in de 24-jarige Japanner. 

'VI weet dat er al contact is gelegd tussen Ajax en zijn Duitse werkgever Stuttgart', zo is te lezen. Het is zeer aannemelijk dat Ito uit de persoonlijke koker van directeur voetbalzaken Sven Mislintat. Hij haalde de centrale verdediger in 2021 immers naar de Bundesliga-club, waar Mislintat destijds nog werkzaam was als technisch directeur. 

Ito, die bij Stuttgart nog een doorlopend contract heeft tot medio 2025, lijkt zelf de overstap naar Ajax wel te zien zitten, meldt VI. De mogelijke transfer is echter allesbehalve in kannen en kruiken. De transfersom van de Japanner kan mogelijk nog een struikelblok worden voor de Amsterdammers. Naar verluidt verlangt Stuttgart ongeveer vijftien miljoen euro voor de speler. 

Ito is één van de namen die in een zeer kort tijdsbestek zijn gelinkt aan Ajax. De ploeg van trainer Maurice Steijn hoopt zich op korte termijn ook te versterken met Carlos Borges, Josip Sutalo en doelman Diant Ramaj, terwijl ook Ian Maatsen, Eduard Spertsyan en Anton Gaaei nog hoog op de verlanglijstjes prijken.