Eredivisie en ESPN nomineren vijf kanshebbers voor prijs Speler van het Jaar

Eredivisie en ESPN nomineren vijf kanshebbers voor prijs Speler van het Jaar

03-08-2023 10:53
77

Vijf spelers maken kans om uitgeroepen te worden tot Speler van het Jaar 2022/2023: Vaclav Cerny, Santiago Gimenez, Dávid Hancko, Orkun Kökcü en Xavi Simons. Dat hebben de Eredivisie en ESPN bekendgemaakt.

Op maandag 4 september vanaf 20.30 uur worden de Eredivisie Awards uitgereikt. Cerny (FC Twente), Gimenez, Hancko, Kökcü (allen Feyenoord) en Simons (PSV) zijn de kanshebbers. Drie van de vijf spelers zijn niet inmiddels meer actief in de Eredivisie. Cerny vertrok naar VfL Wolfsburg, Kökcü naar Benfica en VP Award 2023-winnaar Simons naar Paris Saint-Germain en vervolgens RB Leipzig.

Naast de Speler van het Jaar van de Eredivisie worden ook de prijzen voor de Johan Cruijff Talent van het Jaar, Azerion Vrouwen Eredivisie Talent van het Jaar, Doelpunt van het Jaar en de Eredivisie Oeuvre Award uitgereikt. Overigens is Simons al zeker van een prijs. Hij neemt samen met FC Utrecht-spits Tasos Douvikas de Willy van der Kuijlen-trofee in ontvangst. De twee werden topscorer met negentien goals.