Lamprou gaat in op rol bij Feyenoord: 'Weet dat ik vrij weinig ga spelen'

Lamprou gaat in op rol bij Feyenoord: 'Weet dat ik vrij weinig ga spelen'

04-08-2023 15:14 Laatste update: 17:12
41

Kostas Lamprou is blij dat hij weer terug is bij Feyenoord. In zijn eerste interview bij de Rotterdammers geeft hij tekst en uitleg bij zijn keuze om terug te keren en de rol die hij in de selectie zal vertolken.

"Ik had nog een paar andere opties die ook in de Keuken Kampioen Divisie waren", vertelt Lamprou. "Dan ga je ook afwegen wat meer bij je past of wat beter is voor je carrière. Buiten dat kende ik Feyenoord van vroeger en dat heeft ook meegespeeld. Mijn rol hier zal wel anders zijn dan bij een club in de KKD, maar het is aan mij om hard te werken en te laten zien wat ik kan."

Wat betreft zijn rol bij Feyenoord staat Lamprou met beide benen op de grond en beseft hij wat er moet gebeuren. "De trainer heeft aangegeven dat hij iemand wil die gewoon hard kan trainen en de rest ook mee kan trekken. Dat je niet de kantjes ervan afloopt. Het is niet om de druk op de andere keepers te leggen, maar zo kun je elkaar wel scherp houden en er alles aan doen om er weer een succesvol seizoen van te maken."

De honger om te spelen blijft, maar deze keuze was voor Lamprou het best. "Als persoon en met mijn karakter pas ik goed in die rol. Tegelijkertijd wil ik ook heel graag spelen. Dan ga je wel de keuzes afwegen en ondanks dat ik weet dat ik vrij weinig ga spelen, is het goed om weer bij zo’n grote club te zijn. Ook met Europees voetbal, dan openen er misschien weer deuren. Voor mijn ontwikkeling is het beter dat ik weer op topniveau kan trainen."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Ronald Graafland!