'Grote verrassing in de maak: Feyenoord gaat Lamprou terughalen naar De Kuip'

'Grote verrassing in de maak: Feyenoord gaat Lamprou terughalen naar De Kuip'

03-08-2023 18:06 Laatste update: 18:15
162

Verrassend nieuws uit De Kuip: Feyenoord maakt serieus werk van een terugkeer van Kostas Lamprou, melden 1908 en het Brabants Dagblad. Door de exits van Thijs Jansen en Tein Troost zijn de Rotterdammers op zoek naar een nieuwe derde doelman.

Op dit moment zijn Justin Bijlow en Timon Wellenreuther de enige keepers in de selectie van Feyenoord. Jansen is namelijk verhuurd aan De Graafschap, terwijl Troost transfervrij naar NAC Breda ging. Arne Slot wil daardoor een nieuwe doelman toevoegen aan zijn selectie. Dat lijkt Lamprou te worden. Naar verwachting wordt hij spoedig gepresenteerd.

Lamprou stond afgelopen seizoen onder de lat bij Willem II, waar hij over het algemeen de voorkeur kreeg boven Joshua Smits. De twee maakten allebei echter geen indruk in Tilburg, waardoor ze van stuivertje bleven wisselen. In de voorbereiding heeft Lamprou te horen gekregen dat hij weg mag bij Willem II. Talent Connor van den Berg mag samen met Smits gaan strijden om een plekje onder de lat.

Lamprou is opgeleid door Feyenoord en stond tot 2015 onder contract bij de club. In totaal kwam hij tot negentien duels in de hoofdmacht. Tussen 2017 en 2019 was de Griek ook actief bij Ajax. In Amsterdam werd hij al niet warm onthaald door negatieve uitspraken die hij eerder deed over Ajax. Toen Lamprou in 2019 meerdere keren in de fout ging tegen sc Heerenveen, kreeg hij opnieuw bakken aan kritiek over zich heen. De 1.78 meter lange sluitpost was toen tweede keeper, maar moest een half jaar later vertrekken.