'Ajax en Burnley bereiken akkoord over huur met optie tot koop voor Daramy'

'Ajax en Burnley bereiken akkoord over huur met optie tot koop voor Daramy'

05-08-2023 11:24 Laatste update: 13:08
232

Ajax en Burnley hebben een akkoord bereikt over de tijdelijke transfer van Mohammed Daramy. Volgens The Athletic gaat het om een huurperiode van een jaar, met een verplichte koopoptie. Die transfersom in die optie ligt rond de vijftien miljoen euro plus bonussen en een doorverkoopclausule.

Daramy moet wel nog op persoonlijke voorwaarden rondkomen met Burnley. Ajax en de Engelse club zijn er wel uit over de deal. Er zou vanuit Frankrijk ook nog interesse zijn in Daramy. Bij Burnley zou manager Vincent Kompany helemaal weg zijn van de Deense aanvaller en de Belg wilde hem koste wat kost naar Engeland halen.

Bij Ajax wist Daramy tot nu toe nog niet te overtuigen. De aanvaller kwam tot twaalf wedstrijden in de Eredivisie sinds zijn komst in 2021. Hij scoorde één keer en gaf drie assists. Vorig seizoen deed hij het op huurbasis bij FC Kopenhagen beter. Daar maakte hij 8 goals in 28 competitiewedstrijden en werd hij gezien als één van de beste spelers van de competitie.

Voor Ajax zou de deal van vijftien miljoen euro een financieel aantrekkelijke optie zijn. De Amsterdammers kochten Daramy in 2021 voor twaalf miljoen van FC Kopenhagen. Ajax zou dan na slechts twaalf wedstrijden, alsnog drie miljoen euro winst maken op de Deense aanvaller.

Ook volgens Fabrizio Romano gaat het bij de deal van Daramy om een verplichte optie tot koop. De Italiaanse transfergoeroe meldt een bedrag van 15.5 miljoen euro plus twee miljoen aan bonussen. Daramy zou na een jaar Burnley automatisch een definintieve transfer naar Engeland maken.