'Project 10' bij Feyenoord: Ik wil mezelf weer onomstreden maken

'Project 10' bij Feyenoord: "Ik wil mezelf weer onomstreden maken"

05-08-2023 22:57 Laatste update: 23:17
36

Quinten Timber is trots op tweelingbroer Jurriën Timber, die deze zomer een toptransfer maakte van Ajax naar Arsenal. De middenvelder erkent dat het ook zijn doel is om in de toekomst de stap naar de Premier League te zetten, maar eerst wil hij zijn basisplek bij Feyenoord heroveren.

"Ja, zeker weten. In de toekomst natuurlijk. Het zou mooi zijn om zo’n stap te kunnen maken. Maar dat begint natuurlijk vandaag, gewoon bij Feyenoord. Dit seizoen wil ik mooie dingen laten zien. En wat de toekomst dan brengt, gaan we zien. Maar dat zou zeker mooi zijn ja", zegt Timber tegen Voetbal International.

Wedden

Meer odds

Eerst wacht hem een concurrentiestrijd bij Feyenoord. "Ik wil mezelf weer onomstreden maken, daar werk ik hard voor", vertelt Timber, die er vertrouwen in heeft dat hij een basisplaats afdwingt in De Kuip. "Dat vertrouwen is er altijd geweest. Dat had ik twee jaar geleden ook toen ik naar Utrecht ging en vorig jaar toen ik bij Feyenoord kwam. Toen ging het over mijn transfersom, maar daar ben je als speler en als team totaal niet mee bezig. Ik was gewoon gretig om me te laten zien, nu heb ik diezelfde gretigheid om nog méér te laten zien."

"Natuurlijk hebben we met Ramiz Zerrouki en Thomas van den Belt goede middenvelders erbij gekregen, maar bij een topclub als Feyenoord hoort ook concurrentie. Daar word je beter van, geen probleem", stelt Timber, die in de voorbereiding veel als nummer tien speelde. Inmiddels trok de landskampioen echter ook Calvin Stengs aan.

Timber sprak met Arne Slot over zijn positie. "Quinten vindt dat hij op beide plekken goed uit de voeten kan, dus we hebben ervoor gekozen om het Project 10 nog even door te zetten. Vanuit de ontwikkeling die hij en hopelijk het team doormaakt, zullen we bepalen of we daarmee verder gaan", zegt de trainer.