Scherpen: 'PSV is de best mogelijke tegenstander en is favoriet'

'PSV is de best mogelijke tegenstander en is favoriet, het wordt een zware opgave'

7 augustus om 11:28

Sturm Graz-doelman Kjell Scherpen ziet PSV als uitgesproken favoriet voor het tweeluik in de derde voorronde van de Champions League. Toch ziet de Nederlander kansen tegen de Eindhovenaren, vertelt hij in De Telegraaf.

"We konden meer goede ploegen loten, maar met PSV treffen we wel de beste van de mogelijke tegenstanders. Het is voor ons een heel zware opgave. PSV is favoriet, maar het is voor ons een mooie uitdaging om te kijken hoe we ons kunnen meten met een team als PSV", laat Scherpen weten in de krant.

De van Brighton & Hove Albion-gehuurde keeper laat weten wat PSV kan verwachten. "Het is geen Hollandse School, het is vrij direct", zegt hij over de speelstijl van de Oostenrijkse vice-kampioen. "Het spel gaat in Oostenrijk op en neer en teams willen de bal zo snel mogelijk bij de goal van de tegenstander krijgen. Maar er zit wel een goed idee en een systeem achter."

Scherpen onthult welke spelers PSV goed in de gaten moet houden. "We hebben een goede middenvelder, Alexander Prass. Die is zeer talentvol. Die gaat zeker nog stappen maken. In de aanval hebben we Manprit Sarkaria. Dat is ook een heel goede speler. Maar de grote kracht van Sturm Graz is de teamgeest. Het team is heel goed op elkaar ingespeeld en deze zomer grotendeels intact gebleven."

Scherpen speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Vitesse. Mede door de komst van landgenoot Bart Verbruggen was er bij Brighton opnieuw weinig perspectief. Daarom maakt hij nu vlieguren bij Sturm Graz. Het eerste duel met PSV begint dinsdag om 20.30 uur in het Philips Stadion. De return is op 15 augustus.