'Feyenoord bereikt principeakkoord en gaat Ivanusec verwelkomen'

'Feyenoord bereikt principeakkoord en gaat Ivanusec verwelkomen'

07-08-2023 14:12
195

Het is Feyenoord gelukt om Luka Ivanusec los te weken bij Dinamo Zagreb. De 25-jarige linksbuiten maakt na de dubbele ontmoeting met AEK Athene in de derde voorronde van de Champions League de overstap naar Rotterdam. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Het was een harde eis van de Kroatische topclub dat het tegen AEK Athene nog over Ivanusec kon beschikken. Feyenoord legt zich daar nu bij neer en heeft een principeakkoord bereikt met Dinamo, weet het AD. Na het tweede duel met de Grieken op 15 augustus kan Ivanusec op het vliegtuig naar Nederland stappen.

Dinamo-trainer Igor Biscan hintte onlangs al op een transfer van Ivanusec. "We zijn erg afhankelijk van hem. We zullen Luka zeker missen", liet hij zich ontvallen. "Veel van ons aanvallende gevaar komt van hem.

De Kroatische international staat al langer bovenaan het verlanglijstje van Feyenoord. Naar verluidt betaalt de landskampioen ruim acht miljoen euro. Ivanusec tekent een meerjarig contract in De Kuip. Hij mist de competitiestart tegen Fortuna Sittard van zondag, maar kan mogelijk al debuteren in de Rotterdamse derby tegen Sparta een week later. 

Volgens het AD ziet coach Arne Slot in Ivanusec zowel een linksbuiten als schaduwspits. Voor die laatste plek versterkte Feyenoord zich ook al met Calvin Stengs.