'Derde zomeraanwinst PSV meldt zich woensdag: koopoptie van 15 miljoen'

'Derde zomeraanwinst PSV meldt zich woensdag: koopoptie van 15 miljoen'

8 augustus 2023 om 18:45

PSV verwelkomt woensdag zijn derde versterking van deze transferzomer. Malik Tillman ondergaat de medische keuring, waarna hij op huurbasis overkomt van Bayern München. Zoals gemeld bedingen de Eindhovenaren ook een optie tot koop.

Volgens De Telegraaf, Sport1 en Sky Sport zijn de clubs er helemaal uit. Tillman heeft zijn contract in de Allianz Arena verlengd tot medio 2026, waardoor de Bundesliga-kampioen nu instemt met de huurtransfer. 

De 21-jarige aanvallende middenvelder reist woensdag naar Eindhoven voor de medische keuring en de deal af te ronden. PSV kan hem na de huurperiode voor vijftien miljoen euro definitief inlijven, weet De Telegraaf. Tillman is in het Philips Stadion de opvolger van Xavi Simons. Het afgelopen seizoen speelde de Amerikaanse international op huurbasis voor Rangers FC. In 43 officiële duels scoorde hij twaalf keer en gaf hij vijf assists.

Tijdens de voorbereiding en in het duel met Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal maakte Isaac Babadi een sterke indruk als nummer tien, maar het talent is pas achttien jaar. Coach Peter Bosz kan ook nog beschikken over Guus Til en Ismael Saibari.

Tillman is na Noa Lang en Ricardo Pepi de derde zomerse aanwinst van PSV. De Belgen Zeno Debast en Aster Vranckx staan ook nog hoog op het verlanglijstje.