Mogelijke PSV-opponent Rangers wint na dubbele hoofdrol voor Dessers

09-08-2023 23:00 Laatste update: 23:49
86

Rangers FC heeft in de derde voorronde van de Champions League een 2-1 voorsprong genomen tegen Servette FC. Cyriel Dessers nam de tweede Schotse treffer voor zijn rekening, maar had even later een negatieve hoofdrol bij de tegentreffer.

De winnaar van het tweeluik tussen Rangers en Servette neemt het in de play-offs van de Champions League op tegen PSV of Sturm Graz. Naar alle waarschijnlijkheid de Eindhovenaren, aangezien zijn dinsdagavond in eigen huis veel te sterk waren voor de ploeg uit Oostenrijk (4-1). Een dag later leek Rangers, na een flitsende start, ook al een grote stap te gaan zetten richting het miljardenbal.

Rangers begon flitsend. Met zowel Dessers, Danilo als Sam Lammers in de basis, werd na vijf minuten spelen al de score geopend. Vleugelverdediger James Tavernier schoot raak vanaf de stip. Tien minuten later vond Dessers het net met zijn knie, waarna Lammers verzuimde om zelfs de 3-0 te maken.

De misser van de oud-spits van sc Heerenveen en PSV bleek het startschot voor een mindere fase van Rangers. Nog voor rust kwamen de Zwitsers terug in de wedstrijd. Dessers veroorzaakte een strafschop met een handsbal. Chris Bedia schoot vervolgens raak. Zijn treffer was tevens het laatste wapenfeit, waardoor Rangers volgende week in Genève een minimale voorsprong verdedigt.

Vilhena wint met Panathinaikos
Naast Rangers - Servette stond woensdagavond ook Panathinaikos - Olympique Marseille op het programma. De Griekse club, waar Tonny Vilhena een basisplaats had, won met 1-0. Bernard maakte het enige doelpunt van de avond.