'Botafogo gaat zich melden voor Eden Hazard, ook pensioen lonkt'

'Zuid-Amerikaanse belangstelling voor Hazard, Belg lijkt voor gezin te kiezen'

10 augustus 2023 om 10:51
Laatste update: 10 augustus 2023 om 11:00

Sinds het contract van Eden Hazard bij Real Madrid is ontbonden, passeerden verschillende geruchten de revue. Vooralsnog heeft de Belg nog geen nieuwe club gevonden, maar er komt interesse uit een opvallende hoek: Botafogo zou zich gemeld hebben.

De Spaanse krant AS stelt dat, hoewel er nog geen voorstel is gedaan, de Braziliaanse club zijn interesse kenbaar heeft gemaakt. Een opvallend detail is dat Botafogo eigendom is van de zakenman John Textor, die ook eigenaar is van de Belgische club RWDM. Ook de Jupiler Pro League-promovendus werd al in verband gebracht met Hazard.

De kans dat de voormalig aanvaller van Lille OSC, Chelsea en Real Madrid daadwerkelijk naar Brazilië zal verhuizen, lijkt nihil. Hazard zou veel waarde hechten aan vastigheid met zijn gezin en daarom niet van plan zijn om uit West-Europa te vertrekken. Het zou tevens de reden zijn dat een overstap naar de Major League Soccer en Saudi-Arabië niet de voorkeur geniet. Nu Hazard de voorbereiding reeds aan zich voorbij heeft moeten laten gaan, neemt de kans dat de Belg zijn kicksen aan de wilgen hangt naar verluidt toe.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Dirk Kuyt!