'Geen laatste kunstje meer: Hazard gaat stoppen na Real Madrid-vertrek'

'Geen laatste kunstje meer: Hazard gaat stoppen na Real Madrid-vertrek'

12-07-2023 16:50
40

Eden Hazard wordt genoemd bij RSC Anderlecht, Royal Antwep FC en RWDM, maar die geruchten kunnen waarschijnlijk allemaal de prullenbak in. De kans is groot dat de Belgische ster op 32-jarige leeftijd besluit te stoppen. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Hazard brak door bij Lille en maakte furore bij Chelsea, voordat Real Madrid hem in 2019 voor 115 miljoen euro naar de Spaanse hoofdstad haalde. Die transfer pakte desastreus uit. De dribbelaar kampte met veel blessureleed en kwam mede daardoor nauwelijks in actie voor de Koninklijke. Deze zomer werd zijn contract verscheurd in het Estadio Santiago Bernabéu.

Wedden

Meer odds

Hazard lijkt zelf ook niet meer te geloven in een terugkeer op niveau. Waar de voormalig Rode Duivel eerder nog in verband werd gebracht met Liverpool, Chelsea, Newcastle en Inter Miami zouden nu vooral Jupiler Pro League-clubs zijn komst overwegen. Marc Overmars zou hem met broertje Thorgan Hazard willen herenigen, maar dat gerucht werd door Antwerp al afgeschoten. Ook een overstap naar Anderlecht ligt niet in de lijn der verwachting.

Heel even werd promovendus RWDM genoemd, omdat broertje Kylian daar speelt. Volgens Het Nieuwsblad is dat echter te mooi om waar te zijn. Hazard verdiende bij Real immers 20 miljoen euro per jaar en woont nog steeds in Madrid. De kans dat de 126-voudig international dat inruilt voor een Belgische degradatiekandidaat is nihil. 

Het zorgt voor een heldere conclusie van de Belgische krant. 'Van alle geruchten rond Eden Hazard lijkt er maar één waarheid te worden: hij stopt met voetballen.'

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - mét Rik Elfrink!