Ajax beweegt minder makkelijk mee met mogelijk Kudus-vertrek

Onzekerheid over toekomst Kudus: 'Ajax heeft als het ware controle weer genomen'

10 augustus om 20:20

Ajax gaat vanaf nu 'minder makkelijk meebewegen' bij een mogelijke transfer van Mohammed Kudus. Dat meldt Voetbal International. De Ghanees wordt al geruime tijd in verband gebracht met Brighton & Hove Albion, maar een persoonlijk akkoord tussen de speler en de Premier League-club kwam er maar niet. 

Kudus genoot ook lange tijd interesse van Chelsea, maar Brighton was serieuzer. Ajax was in afwachting van een persoonlijk akkoord. Dat kwam er niet. De Amsterdammers besloten vervolgens een ultimatum voor te leggen aan Kudus en zijn entourage. Binnen 48 moest het rondkomen, anders bleef de middenvelder annex aanvaller in principe bij Ajax, iets wat trainer Maurice Steijn niet als vervelend zal ervaren, aangezien hij de linkspoot eerder als een bepalende speler bestempelde. 

Die bepalende 48 uur zijn inmiddels verstreken en Kudus is nog altijd speler van Ajax. Dat betekent overigens niet dat hij deze zomer definitief in Amsterdam blijft, aldus VI. 'Ajax zal echter minder makkelijk meebewegen bij een uitgaande transfer. Met elke dag die verstrijkt, zal de transfersom van de aanvaller omhoog gaan', zo is te lezen. 'Ajax heeft als het ware de controle weer genomen.'

Waarom Kudus en Brighton er niet in zijn geslaagd om een akkoord te sluiten, is vooralsnog onduidelijk. De linkspoot hoopt mogelijk op grotere clubs, maar ook gaan er geruchten rond dat hij een vertrekclausule op zou willen laten nemen in zijn contract, iets waar de Engelsen niet op zitten te wachten.