Steijn kiest ondanks naderende transfer voor Kudus: 'Nog steeds speler van Ajax'

Steijn kiest ondanks naderende transfer voor Kudus: 'Nog steeds speler van Ajax'

06-08-2023 17:55
33

Maurice Steijn heeft zich zondagmiddag voorafgaand aan het duel van Ajax met Borussia Dortmund kort uitgelaten over de situatie van Mohammed Kudus. De trainer van de Amsterdammers stelt de aan Brighton & Hove Albion-gelinkte Ghanees gewoon op zolang er nog niks zeker is. 

Een van de opvallende namen in de basisopstelling van Ajax voor het duel met Dortmund was Kudus. De middenvelder annex aanvaller van de Amsterdammers staat in de nadrukkelijke belangstelling van Brighton. De clubs zouden zelfs al een akkoord hebben bereikt over de transfersom. "Zolang er nog niks zeker is, gaat hij gewoon spelen. Hij is nog steeds speler van Ajax", aldus Steijn voor de camera van Ziggo. 

Wedden

Meer odds

De opstelling van Ajax zegt volgens Steijn nog niet zo heel veel over de elf spelers waarmee de Amsterdammers volgende week aan zullen treden tegen Heracles Almelo voor speelronde één van het nieuwe Eredivisie-seizoen. "Ik kijk heel erg van dag tot dag op dit moment. Dit zijn de spelers die ik op dit moment ter beschikking heb en dus kies ik voor deze elf. Dat wil niet meteen zeggen dat dit de elf voor volgende week zijn. Er zijn er een aantal die vandaag niet spelen, maar volgende week wel zouden kunnen spelen. Die hebben al veel wedstrijden in de benen. Dit zijn de elf namen waar ik op dit moment beroep op kan doen", aldus de 49-jarige oefenmeester.