Oosting zit met dubbel gevoel na winst Twente: 'Hadden qua uitslag meer verdiend'

Oosting niet helemaal tevreden na winst Twente: 'Hadden qua uitslag meer verdiend'

11 augustus 2023 om 07:05
Laatste update: 11 augustus 2023 om 08:07

Joseph Oosting kan niet volop genieten van de overwinning van zijn FC Twente tegen Riga FC. De Tukkers pakten in eigen huis een 2-0 overwinning op de ploeg uit Letland, maar volgens de trainer had er een stuk meer ingezeten.

"Qua uitslag vind ik dat we meer verdiend hadden", vertelt een gematigd tevreden Oosting tegen de clubkanalen van FC Twente. "Met name op basis van het begin van de wedstrijd. Ik vind dat wij de betere ploeg zijn en waren. Richting het einde van de eerste helft werden we slordig, was er minder beweging en was de diepte weg. Maar het moge duidelijk zijn dat 2-0 wel een prettige uitslag is."

Oosting gaat nog niet mee in de euforie, dat Twente de volgende voorronde van de Conference League al kan ruiken. "Ze zijn fysiek, snel en kunnen er snel uitkomen. Als wij de bal verliezen, komen zij in hun kracht, in de omschakeling. Daar moesten we vandaag ook alert op zijn." Twente speelt donderdag 17 augustus de return in Letland tegen FC Riga. Daarvoor wacht zondag de seizoensopening van de Eredivisie tegen Almere City.