Van Bronckhorst over interesse uit Saudi-Arabië: ‘Dat is voor mij geen optie’

Van Bronckhorst over Ajax-flop: 'Dat was onder mij al een aandachtspunt'

12 augustus 2023 om 14:10

Na zijn ontslag bij Rangers FC in november, wil Giovanni van Bronckhorst weer aan de slag als trainer, zo geeft hij aan bij Viaplay. De voormalig aanvoerder van Feyenoord en Oranje sluit één competitie echter uit.

“Dat is wel de bedoeling,” antwoordt Van Bronckhorst op de vraag of hij weer als trainer aan het werk wil. “Ik heb een aantal maanden rust gehad en het was fijn om thuis te zijn, maar in de toekomst zou ik wel weer op het veld willen staan.” Clubs uit Saudi-Arabië hoeven echter niet aan te kloppen: “Er is wel interesse, maar ik wil liever in Europa blijven. Het is geweldig om met voetbal bezig te zijn, zeker in een grote competitie. Dat heeft mijn voorkeur.”

Ook gaat de Rotterdammer in op de transfer van Calvin Bassey, die Ajax verruilde voor Fulham. “Toen ik bij Rangers kwam was hij geen basisspeler. Ik gaf hem de kans en hij werd een dragende kracht. Het is een sterke jongen, is snel en leergierig. Hij maakte een stormachtige ontwikkeling door en er kwam veel interesse, maar hij koos voor Ajax. De verwachtingen waren hoog, maar het werd voor Ajax een moeilijk jaar. Dat maakte het voor Calvin ook moeilijker. Hij kwam te weinig in zijn kracht en moest ook andere dingen oplossen, zoals de opbouw. Dat was al een aandachtspunt toen hij onder mij speelde. Bij Fulham kan hij nu meer in zijn kracht gaan spelen.”