Van der Vaart baalt: 'Die jongen vraagt zich steeds af wanneer hij naar Ajax mag'

Van der Vaart baalt: 'Die jongen vraagt zich steeds af wanneer hij naar Ajax mag'

14 augustus 2023 om 09:24

Damian van der Vaart is nog altijd geen speler van Ajax, bevestigt vader Rafael van der Vaart bij Studio Voetbal. De Amsterdammers zijn er nog altijd niet uit met Esbjerg fB.

Eerder deze zomer onthulde Van der Vaart dat er een mondelinge overeenstemming was bereikt tussen Ajax en zoon Damian. Een volledig akkoord laat nog altijd op zich wachten. "Ajax doet er alles aan om hem te laten tekenen, daar heb ik geen commentaar op. Maar Esbjerg doet een beetje… ze ruiken geld", aldus de 109-voudig Oranje-international.

"Misschien een beetje te veel. Aan de andere kant hebben ze hem wel drie jaar opgeleid. Ik snap het dus wel. Het komt goed, maar het duurt lang", vervolgt Van der Vaart. "Ik baal ervan dat die jongen er een beetje de dupe van is. Dat doet mij verdriet. Het duurt maar en het duurt maar."

Van der Vaart junior ligt nog tot het einde van dit kalenderjaar vast bij Esbjerg. De Denen verlangen een opleidingsvergoeding, plus een extra som voor de zeventienjarige middenvelder. "Ajax wilde dat eerst niet, nu wel. Nu wil Esbjerg weer een beetje meer. Dan duurt het veel te lang. Die jongen woont bij mijn ouders en vraagt zich steeds af wanneer hij mag. Nogmaals: het komt goed, maar het is klote voor die jongen."