Afellay pakt Van der Vaart aan: 'Rafael, jij respecteert andere meningen niet'

Afellay pakt Van der Vaart aan: 'Jij respecteert andere meningen blijkbaar niet'

14 augustus om 06:43

De spanningen liepen zondagavond bij Studio Voetbal geregeld hoog op. Zo ook tussen Ibrahim Afellay en Rafael van der Vaart, nadat laatstgenoemde een punt wilde maken over Feyenoord.

Van der Vaart gaf, niet voor het eerst, aan dat hij Quinten Timber in potentie de beste middenvelder van Feyenoord vindt. Over Mats Wieffer is de voormalig topmiddenvelder een stuk minder enthousiast. "Iedereen zegt altijd: Jij bent altijd voor Ajax, maar ik zit hier alleen maar met Feyenoorders aan tafel. Ik zeg heel vaak iets positief over Feyenoord."

Presentator Sjoerd van Ramshorst stelt met een knipoog dat Afellay voor PSV is, waarna Van der Vaart zich tot zijn voormalig ploeggenoot bij Oranje richt. "Ik ben een PSV-man, ja, maar ik ben wel objectief", reageert Afellay. Die opmerking schiet bij Van der Vaart in het verkeerde keelgat. "Heel interessant. Ik niet, dus?" Afellay geeft aan dat hij onderscheid maakt in wanneer het goed en niet goed gaat. "Dat zeg ik dus niet over Ajax?", countert Van der Vaart.

"Dat zeg je wel, maar jij kunt het blijkbaar niet respecteren als iemand een andere mening heeft", aldus Afellay, die daarmee refereert aan de verschillende meningen over Feyenoord. Van Ramshorst vult aan dat Van der Vaart 'snel geïrriteerd' is. "Maar als ik gewoon zeg dat ik Wieffer niet goed vind, dan begrijpen drie mensen mij niet", besluit Van der Vaart.