Spanning bij Vitesse op D-Day

D-Day voor Vitesse: spanning is 'levensgroot', maar Arnhemmers ook 'hoopvol'

17 juni om 11:18

Vitesse moet in de loop van maandag een sluitende begroting indienen, wil het de proflicentie behouden. De spanning in Arnhem is 'levensgroot', weet De Gelderlander.

Op dit moment zijn er vier potentiële kopers voor Vitesse. Een van hen moet de financieel noodlijdende Arnhemmers redden van de afgrond. De afgelopen dagen is er druk onderhandeld, veel gerekend en veel gesproken over hoe de club gered kan worden. 

Ondanks dat de spanning overheerst, is men bij Vitesse 'hoopvol en positief gestemd' op D-Day. Toch heerst er ook nog scepsis in Arnhem. Er moeten immers miljoenen in de club gestoken worden, gezien de schuldenberg van 19 miljoen euro. 

De vier kandidaat-kopers hebben inmiddels allemaal hun eigen bod neergelegd in het GelreDome. Het gaat om drie buitenlandse partijen, en één Nederlandse investeerder. Van die vier partijen blijft er uiteindelijk één over, en daarvoor heeft Vitesse tot vandaag de tijd. 

Vanuit de achterban van de Eredivisie-degradant is doorgesijpeld dat er een voorkeur is voor de Nederlandse partij, want de supporters willen dat Vitesse terug gaat 'naar de basis', zonder grootse invloeden van buitenlandse partijen.