'Gelderse investeerder lijkt Vitesse op valreep te redden'

'Gelderse investeerder lijkt Vitesse op de valreep te gaan redden'

16 juni om 10:35

De redding is nabij voor Vitesse. Een Nederlandse investeerder staat klaar om de Arnhemmers over te nemen, meldt Omroep Gelderland. 

De investeerder komt uit Gelderland en is bereid om een groot deel van de schulden over te nemen, aldus de regionale omroep. Ook een buitenlandse investeerder heeft zich gemeld, maar Vitesse wil niet weer over de grens zaken doen.

Om een licentie te krijgen en volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie te kunnen spelen, blijft het wel essentieel dat de banden met Coley Parry worden verbroken. De Amerikaan is de grootste schuldeiser met ruim veertien miljoen euro. De KNVB hield een overname door Parry eerder tegen. Daardoor eist hij een groot deel van zijn lening terug.

Het is de bedoeling dat Vitesse maandag, op de dag van de deadline, dan eindelijk een sluitende begroting naar Zeist stuurt. Vitesse heeft achter de schermen veel contact met de licentiecommissie. Aangezien de nieuwe, Nederlandse investeerder bereid is om een tekort van zes miljoen voor komend seizoen af te dekken, lijkt de licentiecommissie groen licht te zullen geven. 

Een eis van de beoogde nieuwe investeerder is wel dat de problemen uit het verleden worden opgelost. Ook de KNVB wil daarvan zwart op wit bewijs zien, aldus Omroep Gelderland. Vitesse moet dus tot een akkoord zien te komen met Parry. 'Interim-directeur Reijntjes omschrijft de huidige situatie als een pressurecooker. Met andere woorden, onder de hoogste druk moet in korte tijd een oplossing bedacht worden voor een gigantisch probleem.'

Het is het doel van Vitesse en Parry om er uit te komen zonder een WHOA-procedure. In dat geval zou de Amerikaan maximaal dertig procent van zijn geleende geld terugkrijgen. Het lijkt niet zover te komen: hoewel Parry het onderste uit de kan probeert te halen, zou een akkoord naderen.

De kans dat de licentiecommissie maandag direct uitspraak doet, is nihil. Uiterlijk half juli wil de KNVB duidelijk hebben welke clubs komend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie spelen. Die tijdsfactor houdt de druk erop, maar Vitesse heeft een enorme stap gezet richting de redding, luidt de conclusie.