Databureau: Oranje kan achtste finales bijna niet meer ontgaan

'Oranje kan volgende ronde bijna niet meer ontgaan, kans op weerzien met Tsjechië'

17 juni om 10:54

Het is zo goed als zeker dat het Nederlands elftal zich gaat plaatsen voor de achtste finales van het EK voetbal. Dat stelt sportdatabureau Nielsen's Gracenote na berekeningen. 

Volgens Nielsen's Gracenote is de kans maar liefst 96 procent dat het Oranje van Ronald Koeman zich binnenkort tussen de beste zestien ploegen van het toernooi gaat begeven. Dat alles heeft te maken met de zege die het zondagmiddag boekte op Polen: 1-2. 

Daarnaast gaan niet alleen de nummers één en twee van de poules door naar de volgende ronde. Ook de vier beste nummers drie overleven de groepsfase. Volgens Gracenote is de kans op dit moment veertien procent dat Tsjechië de tegenstander wordt van Oranje in de achtste finales. Mocht dat daadwerkelijk gebeuren, dan kan het Nederlands elftal zich revancheren. Het was immers Tsjechië dat Oranje op het EK van 2020 uitschakelde in de achtste finales. 

Komende vrijdag komt het Nederlands elftal weer in actie. Dan is vice-wereldkampioen Frankrijk, dat maandag aan het EK begint met een wedstrijd tegen Oostenrijk, de tegenstander. Dat duel wordt gespeeld in Leipzig.