Sneijder hoopt voor Koeman op lang EK van Oranje

Sneijder: 'Ik hoop voor iedereen dat Oranje ver komt, maar voor hem hoop ik het speciaal'

17 juni om 09:17

Wesley Sneijder is dolblij dat Nederland de eerste EK-wedstrijd heeft gewonnen. Sprankelend was het nog niet, maar de recordinternational hoopt dat Oranje erg ver gaat komen. Dat hoopt Sneijder speciaal voor zijn oude coach Ronald Koeman.

"Ik kan niet echt zeggen dat ik genoten heb van het Nederlands elftal. Maar dat maakt ook helemaal niks uit", luidt de eerste conclusie van Sneijder tegenover ESPN. "De eerste wedstrijd moet je gewoon winnen en dat hoeft helemaal niet goed te zijn. Ze hebben gewoon gedaan wat ze moeten doen." Oranje won uiteindelijk na een vroege achterstand met 2-1 van het Poolse elftal.

Ook zag Sneijder de bepalende spelers van het Nederlands elftal nog niet uitblinken. Echt druk maakt de recordinternational zich daar echter niet om. "De spelers van wie je het meest verwacht, stonden er niet tegen Polen. Dat is niet erg. Het toernooi duurt hopelijk nog heel lang, dus ze moeten ook in het toernooi groeien."

De oud-middenvelder zet in op een lang verblijf en dat hoopt hij specifiek voor één iemand binnen Oranje. "Ik hoop ook echt dat we ver komen. Voor ons allemaal, maar speciaal voor Ronald Koeman. Hij heeft me laten debuteren in het profvoetbal, dat blijft voor altijd bijzonder voor me."