Sneijder noemt Brobbey en Memphis voor basis Oranje

Sneijder noemt twee basisspelers voor aanval Oranje: 'Complementair aan elkaar'

5 juni om 22:05

Wesley Sneijder denkt dat Oranje in een 5-3-2 opstelling zal spelen op het EK. In een aanval met twee spelers weet de analist ook wie hij op zou stellen: Brian Brobbey en Memphis Depay.

"Ik denk nog steeds Brobbey en Memphis", zegt Sneijder na een vraag over de Oranje-aanval in De Oranjezomer. "Ik denk dat die complementair zijn aan elkaar. Memphis kan perfect in een rol om Brobbey heen spelen. Alleen heeft Brobbey natuurlijk ook wel veel met blessures te maken gehad. Dus de vraag is of hij fit is. Ik denk nog steeds dat we 5-3-2 gaan spelen, dus dat zou voor mij de meest logische keuze zijn."

Sneijder wordt ook gevraagd naar een mogelijke basisplek voor Georginio Wijnaldum. Vanwege zijn ervaring zou de analist het niet gek vinden om de middenvelder te laten spelen. "Het is grappig dat je Wijnaldum ter discussie stelt, als je het net hebt over het gebrek aan ervaring bij Bart Verbruggen. Als je er zo naar kijkt, is het een logische keuze om hem op het middenveld te zetten. En ik zou wat meer voor de balans kiezen op het middenveld. En voorin moet je hopen dat er twee lopen die een geweldig toernooi gaan spelen."