Perez en Kwakman blij met nieuwe regel op EK

Perez enthousiast: "Het is echt leuk om naar te kijken op deze manier"

17 juni om 09:35

De nieuwe regel dat niet langer alle spelers, maar alleen aanvoerders nog in gesprek mogen met de scheidsrechter blijkt een groot succes op het EK. ESPN-analisten Kees Kwakman en Kenneth Perez vinden dat er veel meer tempo in de wedstrijden zit.

Commentator Vincent Schildkamp brengt het onderwerp ter sprake en hoopt dat de nieuwe regel ook na het eindtoernooi in Duitsland strikt zal worden nageleefd. Hij denkt dat het eeuwige geklaag dan snel zal verdwijnen. "Dan is het toch vrij snel uitgebannen? Dan zakt dat heel snel door naar de amateurs en ben je van het gesodemieter af", meent hij bij EK-praat.

Perez zag een moment tijdens Spanje - Kroatië als het beste voorbeeld. Een Kroatische treffer werd afgekeurd, omdat Ivan Perisic na de strafschop net te vroeg was ingelopen. "Niemand kwam naar de scheidsrechter. Het was de scheidsrechter die Perisic bij zich moest roepen om het uit te leggen. Dat is toch het ultieme van hoe we het willen hebben?", aldus de Deen. "Van tien man die op hem af zou komen lopen, naar nul."

Perez is enthousiast over de nieuwe regel. "Het is echt leuk om naar te kijken op deze manier." Kwakman is het daarmee eens. "Het gaat gewoon sneller."